3 jaar geleden ben ik begonnen aan een stoffeer cursus; dat idee liep al een behoorlijke tijd door mijn hoofd.
Ik ben Interieur Ontwerpster en heb vaak te maken met de vraag om geworven antiek meubilair voor klanten te laten stofferen en er een moderne hedendaagse twist aan te geven. Dit prachtig vak heeft mij altijd geïnteresseerd; het is ambacht ten voeten uit. Duurzaam denken is voor mij belangrijk, mix and match geeft zoveel meer aan een interieur dan alleen maar gloednieuw uit de winkel.
Ik ben begonnen met een Louis 15 Fauteuil, een oude ding wat uit elkaar viel; die heb ik van begin af aan helemaal gestript, geloogd en met de vakkundige begeleiding van Arien opnieuw van meet af aan opgebouwd. En is prachtig geworden, het heeft in de etalage gestaan en is verkocht bij een gerenommeerd interieur winkel in Amsterdam. Ik heb er zoveel plezier in om dit vak goed te leren, dat het een deel van mijn leven is geworden. Ik werk nu in opdracht voor klanten onder begeleiding van de meesterschap van Arien. Arien is geduldig en in zijn cursussen weet hij heel goed zijn passie voor dit geweldige vak over te brengen.  Verder heeft hij een zeer breed assortiment aan stoffeer boeken van gerenommeerde huizen in zijn showroom/winkel. Voor elk wat wils.

Colombine Sarrailhé

Ik heb in de afgelopen jaren meerdere keren te maken gehad met Ariën Gehrels, als stoffeerder maar ook als begeleider van workshops. Onder zijn prettige en vakkundige leiding restaureerde ik liefst 4 heel verschillende stoelen. ‘t Is fantastisch als je uiteindelijk zelf zo’n stoel heel mooi hebt kunnen maken, terwijl dat natuurlijk niet kan zonder dat de vakman meekijkt, advies geeft en het zo hier en daar even voordoet of overneemt. Goed om je van te voren te realiseren hoe handig je bent en te overleggen of de stoel, die je wilt renoveren niet te moeilijk is. Met Ariën kunnen dit soort zaken goed worden besproken, waardoor je een indruk krijgt of het project binnen één workshop kan worden afgerond. Ik sloopte tijdens de eerste les, zodat Ariën wist hoe de stoel was opgebouwd en maakte daarbij verschillende foto’s. Het verdere sloopwerk, schuren van hout, eventueel opnieuw lijmen van onderdelen deed ik thuis, zodat ik tijdens de workshop (onder begeleiding) mijn tijd kon besteden aan het stofferen. Een drie-zits-bank (daar durfde ik zelf niet aan te beginnen) is heel mooi gerenoveerd door Ariën zelf. Ik kan aan iedereen dit adres warm aanbevelen!

Jan Willem van Rhijn

Wij zijn zeer tevreden over de fa. Gehrels. Een Biedermeyer sofa  die in zeer slechte staat was is op perfecte manier gerestaureerd. Iedereen die bij mij op visite komt  is vol bewondering over her resultaat. Vakmanschap is het juiste woord voor deze Fa. Ze gaan zeer adequaat te werk. De service is vriendelijk en de voorlichting goed.

Addy Bridié

Toen wij enkele jaren onze nieuwe woning betrokken, kregen wij van een bevriende horeca ondernemer enkele vintage meubelstukken om de woonkamer mee in te richten. Hij moest er – met pijn in zijn hart – vanaf, omdat hij er geen plek voor had in zijn uitspanningen. Het absolute pronkstuk is een Deens design tweezitsbankje in originele staat. De zitting van het bankje was al behoorlijk doorgezakt. Toen er na verloop van tijd ook gaten in de bekleding verschenen, besloten we het bankje te laten repareren. Na een korte zoektocht online kwamen we uit bij de meubelstoffeerderij van Ariën Gehrels.
Hij bood aan het bankje te strippen en te voorzien nieuwe voering, de vering op te spannen en geheel opnieuw te bekleden. Een complete restauratie. Voor passende bekleding wees hij ons op de retro lijn van het merk Kvadrat. Nadat wij een keuze uit het ruime en schitterende assortiment hadden gemaakt, kon Ariën aan de slag.
En wat een vakwerk heeft hij geleverd! De tweezitter ziet er werkelijk schitterend uit en heeft nog nooit zo lekker gezeten. Ons bankje kan zo weer vele jaren mee. We zijn er bijzonder content mee.

Edward Liddiard