Reviews

Gooi die oude stoel niet weg maar knap deze op tijdens de workshop meubelstofferen bij Ariën Gehrels.
Stap voor stap, met heldere aanwijzingen van de meester meubelstoffeerder, wordt de stoel weer nieuw.
Het gebruik van professioneel gereedschap maakt het werk gemakkelijker. Indien nodig gebruik je de naai-machine en dat is een bijzondere ervaring (het voetpedaal geeft je het gevoel van auto rijden). Zonder dat je het in de gaten hebt houdt Ariën je in de gaten ook als hij een andere cursist helpt of instrueert. Zo voorkom hij dat je weer opnieuw moet beginnen. Een aanrader is om je te laten adviseren wat betreft de nieuwe stof voor je oude stoel.

Peter-Paul

Bijna iedereen heeft wel een stoeltje of fauteuil staan waarvan hij of zij denkt: eigenlijk kan dit niet meer of: eigenlijk wil ik dit niet meer. Vaak wordt een prima stoel dan weggegooid of naar een hoekje verbannen waar je hem niet meer ziet. Jammer! Een nieuwe bekleding kan een meubelstuk een totaal andere uitstraling geven. Een oud stoeltje kan een trendy zitplaats opleveren, een oude fauteuil een hip hangplekje.

Laten doen of zelf doen? En waar dan? Wij kozen voor meester stoffeerder Ariën Gehrels in Badhoevedorp. Onder zijn leiding werden twee stoeltjes die door onze katten geruïneerd waren weer pareltjes voor onze huiskamer. Wij hebben onder het oog van de vakman en zijn leiding een hele leuke cursus gedaan. Met een klein groepje aan de slag was een geweldige ervaring. Durf je het zelf niet aan? Laat het dan maar aan hem over. Hij heeft een ruime keuze aan stoffen. Zoek een mooie stof uit en Ariën bekleedt de stoel of bank vakbekwaam zodat deze klaar is voor een tweede of misschien wel derde leven!

Peter

Meester stoffeerder Ariën Gehrels is een vakman die zijn atelier heeft in Badhoevedorp. Daar bekleedt, herstelt en restaureert hij meubels. Van stoelen tot banken, van klassiek tot modern. Met een uitgebreide collectie aan meubelstoffen kan hij ieder stuk weer een nieuw leven geven of een andere uitstraling. Maar dat is niet het enige ambacht dat Ariën heeft. Hij is ook leermeester. Mensen die zelf aan de slag willen met een stoel of fauteuil van ouders of anderen waar men aan gehecht is kunnen bij hem terecht. Onder zijn vakbekwame leiding komen geliefde meubelstukken weer tot leven. Wij hebben zelf aan een cursus meegedaan en zijn zeer tevreden. Met een klein groepje aan een project werken en elkaars vorderingen zien is een hele leuke ervaring. Een aanrader voor iedereen die nog ergens een stoeltje heeft staan waar ze eigenlijk geen afscheid van kunnen nemen. Onder het oog van de meester ondergingen onze stoelen een transformatie.

PS Ariën doet ook trappen…

Karen
Gestofferde leren bank voor bij bed
Uitstekend werk en zo makkelijk te organiseren. Even langs de winkel om stof uit te kiezen en daar gaf Arie heel goede advies over. Hij kwam gratis thuis de 3 stukken (2 stoelen en een leren opberg bank) bekijken en gaf een offerte. Toen later alles bij mij thuis opgehaald en 8-9 dagen later was hij terug en het zag er perfect uit. Echt 100% tevreden.
Fantastic service and so easy to arrange. Dropped by the workshop to choose a fabric which Arie was a great help in. He came by the house to view the 3 pieces (2 chairs and a leather bench) and give a free quote. Then came by to collect all the items and 8-9 days later was back and everything looked amazing. He even fixed the broken hinge on the bench for me. Definitely recommend him.
Deanne de Vries

Wij zijn heel blij met de 7 Arco stoelen die de heer Gerels voor ons gestoffeerd heeft met stof van Kravat. Dit model stoel ziet er simpel uit, maar schijn bedriegt. Voor Gehrels ook een uitdaging die hij graag aanging en zeer goed is geslaagd. Voor een volgende klus komen wij zeker terug.

Marike en Marc Wegbrans
Ambachtelijk herstofferen Amsterdam

Iemand die weet hoe t moet en met kwaliteit.

Nancy W

Wij zijn zeer tevreden over de fa. Gehrels. Een Biedermeyer sofa  die in zeer slechte staat was is op perfecte manier gerestaureerd. Iedereen die bij mij op visite komt  is vol bewondering over her resultaat. Vakmanschap is het juiste woord voor deze Fa. Ze gaan zeer adequaat te werk. De service is vriendelijk en de voorlichting goed.

Addy Bridié

Toen wij enkele jaren onze nieuwe woning betrokken, kregen wij van een bevriende horeca ondernemer enkele vintage meubelstukken om de woonkamer mee in te richten. Hij moest er – met pijn in zijn hart – vanaf, omdat hij er geen plek voor had in zijn uitspanningen. Het absolute pronkstuk is een Deens design tweezitsbankje in originele staat. De zitting van het bankje was al behoorlijk doorgezakt. Toen er na verloop van tijd ook gaten in de bekleding verschenen, besloten we het bankje te laten repareren. Na een korte zoektocht online kwamen we uit bij de meubelstoffeerderij van Ariën Gehrels.
Hij bood aan het bankje te strippen en te voorzien nieuwe voering, de vering op te spannen en geheel opnieuw te bekleden. Een complete restauratie. Voor passende bekleding wees hij ons op de retro lijn van het merk Kvadrat. Nadat wij een keuze uit het ruime en schitterende assortiment hadden gemaakt, kon Ariën aan de slag.
En wat een vakwerk heeft hij geleverd! De tweezitter ziet er werkelijk schitterend uit en heeft nog nooit zo lekker gezeten. Ons bankje kan zo weer vele jaren mee. We zijn er bijzonder content mee.

Edward Liddiard

Ik heb in de afgelopen jaren meerdere keren te maken gehad met Ariën Gehrels, als stoffeerder maar ook als begeleider van workshops. Onder zijn prettige en vakkundige leiding restaureerde ik liefst 4 heel verschillende stoelen. ‘t Is fantastisch als je uiteindelijk zelf zo’n stoel heel mooi hebt kunnen maken, terwijl dat natuurlijk niet kan zonder dat de vakman meekijkt, advies geeft en het zo hier en daar even voordoet of overneemt. Goed om je van te voren te realiseren hoe handig je bent en te overleggen of de stoel, die je wilt renoveren niet te moeilijk is. Met Ariën kunnen dit soort zaken goed worden besproken, waardoor je een indruk krijgt of het project binnen één workshop kan worden afgerond. Ik sloopte tijdens de eerste les, zodat Ariën wist hoe de stoel was opgebouwd en maakte daarbij verschillende foto’s. Het verdere sloopwerk, schuren van hout, eventueel opnieuw lijmen van onderdelen deed ik thuis, zodat ik tijdens de workshop (onder begeleiding) mijn tijd kon besteden aan het stofferen. Een drie-zits-bank (daar durfde ik zelf niet aan te beginnen) is heel mooi gerenoveerd door Ariën zelf. Ik kan aan iedereen dit adres warm aanbevelen!

Jan Willem van Rhijn

Drie jaar geleden ben ik begonnen aan een stoffeer cursus; dat idee liep al een behoorlijke tijd door mijn hoofd.
Ik ben Interieur Ontwerpster en heb vaak te maken met de vraag om geworven antiek meubilair voor klanten te laten stofferen en er een moderne hedendaagse twist aan te geven. Dit prachtig vak heeft mij altijd geïnteresseerd; het is ambacht ten voeten uit. Duurzaam denken is voor mij belangrijk, mix and match geeft zoveel meer aan een interieur dan alleen maar gloednieuw uit de winkel.
Ik ben begonnen met een Louis 15 Fauteuil, een oude ding wat uit elkaar viel; die heb ik van begin af aan helemaal gestript, geloogd en met de vakkundige begeleiding van Arien opnieuw van meet af aan opgebouwd. En is prachtig geworden, het heeft in de etalage gestaan en is verkocht bij een gerenommeerd interieur winkel in Amsterdam. Ik heb er zoveel plezier in om dit vak goed te leren, dat het een deel van mijn leven is geworden. Ik werk nu in opdracht voor klanten onder begeleiding van de meesterschap van Arien. Arien is geduldig en in zijn cursussen weet hij heel goed zijn passie voor dit geweldige vak over te brengen.  Verder heeft hij een zeer breed assortiment aan stoffeer boeken van gerenommeerde huizen in zijn showroom/winkel. Voor elk wat wils.

Colombine Sarrailhé