Meubelreparatie

Wilt u uw meubels weer zo goed als nieuw hebben? Dit kan dankzij onze service meubelreparatie in regio Amsterdam. U zult verbaasd zijn hoe uw oude fauteuil, stoel of bank er weer zo goed als nieuw er uit kan zien. Enkel door een meubelreparatie van Ariën Gehrels Meubelstoffeerderij, gevestigd aan de Sloterweg 178A in Badhoevedorp.

Welke meubelreparaties kunnen wij voor u uitvoeren?

Klik op het plusje achter de volgende woorden om de uitleg ervan te lezen!

Nieuwe vering maken is een veel gevraagde dienst. Neem een voorbeeld waar de vering van uw meubel totaal is ingedeukt, het meubel moet dan eerst gestript en dan weer opnieuw moet er een totaal nieuwe vering ingezet worden.

Nieuwe singels (banden) heeft u in 2 soorten, de synthetische singels en de jute singels. Jute singels gebruik je alleen maar in combinatie met veren. En elastische singels oftewel synthetische singels gebruik je alleen in combinatie met koud schuim. Als je ver doorzakt in je stoel of bank, dan weet je al bij voorbaat dat de singels vernieuwt moeten gaan worden. Van belang is dat de singels zeer goed gespannen worden anders zit je binnen de kortste keren weer in een kuil. De rugleuning moet wat slapper gesingeld worden voor het zitcomfort in de rug en hiervoor worden meestal de synthetische singels gebruikt. Soms is het ook mogelijk om rubberen singels te gebruiken in de kleur zwart, deze komen sporadisch nog voor in hele oude stoelen.

Om te kunnen capitonneren dienen er wat voorbereidingen getroffen te worden. Capitonneren is een techniek uit de naaikunst en leerbewerking, waarbij een stof of stuk leer als bekleding op een vaste ondergrond wordt genaaid of geknoopt op een zodanige manier dat tussen de stof en ondergrond een laag van kussentjes ontstaat die gevuld wordt met zacht materiaal als schuim, watten, kapok of gedroogd gras. De techniek van het capitonneren wordt in diverse zaken toegepast, zoals: Stoel- en meubelbekledingen: zittingen, armleuningen, rugsteun.

Het meubel helemaal strippen en weer opnieuw opbouwen met verenlinnen en innaaien van nieuwe veren met de hand. Singelen met een zware kwaliteit jute banden en het uitvullen met crijn vegetal (soort stro) voor het zitcomfort en egaliteit. Daarna bekleden met meubelstof.

Werkwijze meubelreparatie

De meubelreparatie is gericht op het behoud van uw meubel. Hierbij houden wij de originele constructie en materialen zo intact mogelijk. Een meubelreparatie begint met het kaal halen van uw meubelstuk. Er wordt vervolgens gekeken welke materialen aan vervanging toe zijn.

Bij meubelreparatie kan uw meubelstuk ook een nieuwe stoffering krijgen. Wij werken zowel voor particulieren als bedrijven. Ariën Gehrels Meubelstoffeerderij herstoffeert al uw stoelen, banken en kussens. Het stofferen van meubels en meubelreparatie is nauwkeurig werk. Voor het herstofferen van uw meubels hebben wij een groot assortiment stoffen. Dit assortiment bestaat onder andere uit de merken Romo,Zinc Textile, Osborne & Little, Designers Guild, Kirby Design, Saum & Viebahn, Kvadrat, Nobilis, Lancier en nog veel meer grote merken, bekijk onze meubelstoffen.

Projecten meubelreparatie

Ariën Gehrels Meubelstoffeerderij heeft onder andere voor Tommy Hilfiger voor hun winkel in Parijs een uniek bankstel gerepareerd en opnieuw bekleed. Ook is er werk uitgevoerd aan de rode pluche stoeltjes in Carré. Wilt u meer weten over de werkwijze bij een meubelreparatie in regio Amsterdam? Neem dan direct contact op via ons contactformulier.

Stel uw vraag

Heeft u ook een meubel om te laten stofferen?

Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf
Stel uw vraag